2.1.2019. 8:27
0
Nicholas Haysom proglašen nepoželjnom osobom: Somalija ga ne želi u svojoj zemlji
Somalija je Nicholasa Haysoma, specijalnog predstavnika Ujedinjenih nacija (UN) za Somaliju, proglasila personom non grata (nepoželjnom osobom) zbog miješanja u unutrašnja pitanja ove afričke zemlje.

U saopćenju Ministarstva vanjskih poslova Somalije se navodi da ne prihvataju da Haysom nastavi raditi u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Dodaje se da se specijalni predstavnik UN-a svjesno miješa u unutrašnja pitanja zemlje čime, kako se navodi, krši i protokole UN-a.

Haysom je u pismu koje je prošle sedmice uputio vladi Somalije tražio odgovor na pitanje da li su vojnici, koje podržava i UN, pucali na demonstrante tokom događaja koji su se nedavno desili u mjestu Baidoa.

Haysom je u septembru 2018. godine imenovan na dužnost specijalnog predstavnika UN-a za Somaliju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.