12.1.2019. 12:30
0
SAD počinje povlačiti opremu iz Sirije, ali ne i trupe
Američka vojska počela je premještati opremu iz Sirije, ali zasad ne povlači i trupe, saopćili su dužnosnici Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država u vezi neizvjesnosti oko američkog planiranog odlaska iz Sirije.

Predsjednik SAD-a Donald Trump tvrdio je prošlog mjeseca da je tzv. Islamska država poražena u Siriji te da su se američke vojne trupe "sada vratile".

Ali u sedmicama otkako je Trump izdao zapovijed, koju je Pentagon počeo implementirati, Trump i članovi njegove administracije izdali su nejasne poruke na koji način će trupe biti povučene.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton je prošle sedmice objavio uslove za povlačenje trupa, koje se izgleda odgađa na neodređeno vrijeme.

Međutim, glasnogovornik američke vojske izjavio je da je SAD započeo "proces osmišljenog povlačenja" iz Sirije.




(FENA / Lejla Trle) 

SADSirija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.