17.1.2019. 10:21
0
Sjevernokorejski dužnosnik Kim Yong Chol u Washingtonu na sastanku s Pompeom
Sjevernokorejski predstavnik u pregovorima sa SAD-om stigao je u četvrtak u Peking odakle nastavlja put u Washington, objavila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Američki i južnokorejski mediji prije toga su objavili, pozivajući se na neimenovane izvore, kako se očekuje da se američki državni sekretar  Mike Pompeo i visoki sjevernokorejski dužnosnik Kim Yong Chol sastanu u petak u američkome glavnom gradu kako bi razgovarali o drugom samitu između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kima Jonga Una.

Kim Yong Chol je stigao na pekinški aerodrom iz Pjongjanga i sastao se sa sjevernokorejskim ambasadorom u Kini, prenijela je agencija Yonhap.

Očekuje se da će se navečer otputovati avionom za Washington, dodaje agencija.

Pompeo i Kim Yong Chol su  u julu prošle godine imali sastanak u Pjongjangu, a nakon toga je američki dužnosnik planirao da se u novembru prošle godine sastane sa svojim sjevernokorejskim kolegom kako bi razgovarao o drugom samitu, no susret je odgođen.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.