30.1.2019. 16:02
0
Italijanska policija zaplijenila 650 kilograma kokaina u Livornu
Italijanske vlasti zaplijenile su skoro 650 kilograma kokaina u sjeverozapadnoj luci Livornu u ovom mjesecu, više nego dvostruko od kompletne količine kokaina zaplijenjene tu u prošloj godini, saopćila je u srijedu policija.

Ulična vrijednost kokaina, koji je pronađen 15. januara zapakovan u 23 velike putne torbe, iznosi 130 miliona eura, navodi u saopćenju finansijska policija.

Droga je bila u kontejneru sa zrnima kafe namijenjene za madridsku firmu u luci u Barceloni. Isporuka je krenula iz Hondurasa i prebačena je na drugi teretni brod u Costa Rici prije nego što je prešla Atlantik, saopćila je policija.

Iako policija nije izvela nikakva hapšenja i nije saopćila kome je droga pripadala, italijanska grupa organiziranog kriminala "Ndrangheta", sa sjedištem u južnoj regiji Kalabriji, smatra se među policijskim istražiteljima najvećim uvoznikom kokaina u Evropu, prenosi Reuters.





(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.