2.2.2019. 13:44
0
Rouhani optužio Sjedinjene Države za "svjetsku hegemoniju"
Iranski predsjednik Hassan Rouhani u subotu je optužio Sjedinjene Države da uvode "svjetsku hegemoniju" i kritikovao je Washinbgton zbog pokušaja svrgavanja iranskog saveznika, venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura, javili su državni mediji.

Amerikanci su u osnovi protiv svih narodnih revolucija u nezavisnim zemljama i uvode svjetsku hegemoniju vršeći represiju nad njima - izjavio je Rouhani tokom sastanka s novim venecuelanskim ambasadorom u Teheranu, javila je državna novinska agencija Irna.

Iran je, pod pritiskom novih sankcija američkog predsjednika Donalda Trumpa, izrazio podršku Maduru, suočenom sa zahtijevima iz Sjedinjenih Država da odstupi s vlasti. Rusija, Kina i Turska također podržavaju Madura.

Američka vlada priznala je opozicijskog čelnika Juana Guaida za novog venecualanskog prelaznog predsjednika. Većina latinoameričkih zemalja učinila je isto, dok evropske zemlje također izražavaju podršku Guaidu, iako znatno opreznije, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

IranSAD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.