5.2.2019. 18:50
0
Papa Franjo završava historijsku posjetu Abu Dhabiju
Papa Franjo od nedjelje je boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u prvoj posteti jednog pape Arapskom poluotoku – rodnom mjestu islama. Papa se u Abu Dhabiju sastao s vodećim muslimanskim svećenicima i održao misu na otvorenom za oko 135.000 katolika.

Helen Henry je došla s grupom od 14 osoba koja je uključivala njenu braću i sestre, roditelje i rodbinu iz Erbila u Iraku samo da bi prisustvovali historijskoj misi. 

"Bilo je uzbudljivo ponovno vidjeti Papu", rekao je srednjoškolac koji je imao sreću vidjeti ranije Franju u Poljskoj 2016. 

Mnogi nisu mogli vjerovati da svojim očima vide Papu na pozornici. 

"Upravo zbog toga smo došli. Cijeli umor, bol pokrivanja ovog dugog putovanja na kraju je bio vrijedan toga", poručili su srednjoškolci koji su došli na molitvu s Papom Franjom.  

Za ostale veterane u grupi to je ipak bila prilika za životni vijek.

"Živeći u Iraku, ovo je bila naša najbolja prilika da vidimo Papu jer nikad ne znate kada će doći pored ovog dijela svijeta", dodao je vjernik Usama iz Iraka.

Poglavar rimokatoličke crkve uskoro će napustiti Ujedinjene Arapske Emirate.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.