7.2.2019. 12:30
0
Theresa May putuje u Brisel s porukom EU da Britanija neće biti zarobljena
Britanska premijerka Theresa May danas će u Briselu pokušati „pritisnuti“ čelnike EU na pravno obavezujuće promjene u sporazumu o Brexitu.

Premijerka će insistirati na tome da Velika Britanija neće biti "zarobljena" u blokadi – u planu da se izbjegne povratak irskih graničnih kontrola zbog ne postojanja trgovinskog sporazuma između Ujedinjenog Kraljevstva i EU.

May će evropskim liderima morati prenijeti i poruku da se dogovor morati promijeniti ako želi osvojiti podršku zastupnika koji su je pozvali da traži "alternativne aranžmane", nakon odbacivanja sporazuma sporazuma prošlog mjeseca.

Međutim, EU je u više navrata odbacila mogućnost izmjene sporazuma o izlasku iz EU.

Posjeta May zasjenjena je jučerašnjim izjavama Donalda Tuska, koji je kazao da je "posebno mjesto u paklu" za one koji su se zalagali za Brexit bez plana da ga isporuče.

Britanski zastupnici koji su podržali odlazak na referendumu 2016. reagirali su ljutito na komentare, optužujući predsjednika Europskog vijeća za "aroganciju".

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.