13.2.2019. 14:26
0
Theresa May poručila: Velika Britanija će 29. marta napustiti EU, nema odgode Brexita
Britanska premijerka Theresa May izjavila je u srijedu da njena vlada nije promijenila svoju poziciju i da ne želi odgoditi datum Brexita od 29. marta kada Ujedinjeno Kraljevstvo napušta Evropsku uniju.

Televizijski komentator naveo je riječi šefa britanskog pregovaračkog tima za Brexit  Ollyja Robbinsa da će se britanski poslanici suočiti izborom između sporazuma koji je dogovorila premijerka May ili s dugačkim produženjem perioda za provedbu člana 50 Lisabonskog ugovora, kojim je formirana EU. 

- Veoma je jasna pozicija vlade otkako smo pokrenuli član 50 da imamo vremenski rok od dvije godine koji se završava 29. marta, i mi radimo na tome - izjavila je britanska premijerka, prenosi Reuters.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.