18.2.2019. 19:13
0
Bivša izraelska ministrica Tzipi Livni napušta politiku i ukida stranku
Bivša izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni, čija stranka daleko zaostaje u anketama javnosti uoči izbora 9. aprila, objavila je u ponedjeljak da se povlači iz politike.

Livni, koja je stekla međunarodno uvažavanje djelimično i zahvaljujući njenoj ranijoj ulozi pregovarača s Palestincima, također je saopćila da se njena stranka Hatnua neće natjecati na izborima.

Šezdestogodišnja Livni izjavila je novinarima u Tel Avivu da ukida svoju stranku "svjesna da sam učinila sve što sam mogla za moju voljenu zemlju i na ujedinjenju snaga koje se bore za nju. Više to nije na meni", kazala je.

Livni, koja je također ranije služila u špijunskoj agenciji Mossad, "za dlaku" je propustila priliku da postane premijerka nakon izbora u 2009. godini, navodi AFP.

Premijer Benjamin Netanyahu najvjerovatnije će ostati na čelu vlade, pokazuju ankete javnosti, uprkos nizu antikorupcijskih istraga protiv njega.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.