19.2.2019. 18:15
0
Izraelska vojska uhapsila 22 Palestinca u noćnim racijama
Izraelska vojska saopćila je u utorak da je uhapsila 22 Palestinca i sinoćnjim racijama širom Zapadne obale pod izraelskom okupacijom.

Dvadesetdvoje ljudi uhapšeno je zbog "sumnje u umiješanost u narodni terorizam i nasilnih činova protiv civila i vojnika", navodi vojska u saopćenju.

Vojska često koristi frazu "narodnu terorizam" kako bi aludirala na učesnike protesta koji bacaju kamenice i eksplozive prema izraelskim vojnicima i doseljenicima.

Tokom racija, izraelski vojnici također su zaplijenili dvije puške M-16 i dva pištolja u nemirnom gradu Hebronu, južno od Jerusalema, i u selu Salem, istočno od grada Nablusa.

Izraelska vojska često izvodi racije po Zapadnoj obali i istočnom Jerusalemu u potrazi za, kako ih naziva, "traženim Palestincima".

Sudeći po B'Tselem, izraelskoj grupi za ljudska prava, u izraelskim pritvorskim centrima nalazilo se 5.934 Palestinaca, među kojima 50 žena i 205 maloljetnika, zaključno s decembrom 2018., prenosi Xinhua.

 

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.