21.2.2019. 13:52
0
"Brexit bez sporazuma imat će užasne ekonomske i društvene posljedice"
Predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izjavio je u četvrtak da, uprkos konstruktivnim razgovorima koje je održao s britanskom premijerkom Theresom May, on ostaje pesimista prema mogućnosti izbjegavanja haotičnog britanskog napuštanja EU u narednom mjesecu.

Juncker je poručio na konferenciji u organizaciji EU u Bruxellesu da će Brexit bez sporazuma "imati užasne ekonomske i društvene posljedice kako u Britaniji tako i na kontinentu", dodajući da čini sve što je u njegovoj moći "kako bi se izbjegao najgori scenarij". 

- Ja, međutim, nisam veliki optimista kada je riječ o tome - kazao je Juncker. 

May i Juncker saopćili su u srijedu navečer da su održali "konstruktivne razgovore" u sjedištu EU. Oni su saopćili da će pregovarači iz obje strane hitno tražiti izlaz iz haosa oko Brexita kako bi se spriječilo da Britanija napusti blok 29. marta bez prelaznog perioda, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.