22.2.2019. 18:26
0
Orban: Razotkrit ćemo planove Brisela
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da ljudi imaju pravo da znaju "šta Brisel namjerava".

On navodi da je pitanje migracija "u igri na izborima za Evropski parlament", zakazanim za maj ove godine. 

Kako prenose agencije Orban je u intervjuu za mađarski državni radio rekao i da će njegova vlada nedavno započetom kampanjom putem bilborda "razotkriti planove briselske birokratije".

On je rekao da aktuelna "promigrantska" većina u Evropskom parlamentu nastoji da poveća migraciju, "što bi bilo jednako tome da Evropa bude oduzeta Evropljanima". 

Bloomberg navodi da je Orban branio propagandnu kampanju protiv predsjednika Evropske komisije Jean-Claude Juncker koji je predstavljen kako djeluje u ime američkog milijardera mađarskog porijekla George Soros.

Orban je ocijenio da je ova kampanja "zasnovana na činjenicama" i da je Junker odgovoran za to što je "pustio Veliku Britaniju da ode, a doveo migrante" u EU. 

Kampanju mađarske vlade prethodno su osudili Evropska komisija, kao i sam Junker, koji je poručio da bi Orbanova stranka trebalo da istupi iz članstva konzervativne Evropske narodne stranke, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.