1.3.2019. 20:52
0
Lavrov: SAD kršenjem normi želi vojnu intervenciju u Venecueli
Šef ruske diplomatije Sergey Lavrov izjavio je danas da Sjedinjene Američke Države rade na kršenju međunarodnih normi kako bi počele vojnu intervenciju u Venecueli.

Nakon sastanka s potpredsjednicom Venecuele Delcy Rodriguez, ruski ministar je na zajedničkoj konferenciji za medije kazao da se krizu u Venecueli treba riješiti dijalogom i mirnim putem.

Lavrov je istakao kako je zabrinut zbog politike SAD-a prema Venecueli.

 - SAD radi na kršenju međunarodnih normi kako bi počeo vojnu intervenciju u Venecueli. Države koje podržavaju Venecuelu mogu spriječiti realizaciju tih planova - rekao je Lavrov, prenosi Al Jazeera Balkans.

Šef ruske diplomatije je istakao kako SAD sankcijama venecuelanskim firmama pokušavaju dovesti do humanitarne krize u Venecueli.

Rodriguez je izjavila da će ured venecuelanske državne naftne kompanije PDVSA, kojem je SAD uveo sankcije, iz Lisabona biti premješten u Moskvu.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.