13.3.2019. 9:13
0
Francuska i Njemačka spremaju se za Brexit bez sporazuma
Vlasti Njemačke i Francuske smatraju da je sve izvjesniji scenario izlaska Velike Britanije iz Evropske unije bez postignutog sporazuma o budućim odnosima i obavezama, javlja agencija Anadolija.

Britanski parlament sinoć je odbacio i revidirani prijedlog sporazuma kojeg je premijerka te zmelje Theresa May prethodno dogovorila s čelnicima Evropske unije.

Šef njemačke diplomacije Heiko Maas izjavio je kako je Brexit bez sporazuma sve izvjesniji.

- Britanski parlamentarci su odbacivanjem prijedloga sporazuma ugrozili dobrobit građana i ekonomije - poručio je Maas.

Maas je također poručio da je Njemačka maksimalno spremna da amortizira i posljedice najlošijeg scenarija u vezi s Brexitom.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.