16.3.2019. 22:37
0
Ubijen meksički novinar koji je istraživao narkobande
Meksički novinar koji se bavio istraživanjem narkobandi u sjevernoj meksičkoj državi Sonora umro je jučer navečer nakon što je upucan u svom domu nedaleko od granice s SAD, javljaju agencije.

Santiago Barroso nepoznati počinitelj upucao je nekoliko puta, a preminuo je nedugo zatim u bolnici, objavili su iz tamošnjeg državnog tužilaštva.

Barroso je radio u pograničnom gradu San Luis Rio Kolorado, koji je udaljen nekih 32 kilometara od Jume u Arizoni s druge strane granice. 

Radio je kao radijski voditelj, pisao je za sedmične novine "Contraseña" te je bio direktor portala Red 563.

Iako još uvijek nije poznato je li njegovo ubistvo povezano s poslom kojim se bavio, Barroso je treći novinar koji je ove godine ubijen u Meksiku, jednoj od najopasnijih zemalja za ljude koji se bave ovom profesijom.

Meksički ministar za sigurnost Alfonso Durazo na Twitteru je obećao pomoć federalnih vlasti oko istrage Barrosovog ubistva. 

Prema podacima organizacije za slobodu govora Article 19, od 2012. godine do danas u Meksiku je ubijeno najmanje 46 novinara, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.