18.3.2019. 9:31
0
Terorista Brenton Tarrant će se sam braniti tokom suđenja, njegov advokat rekao da se čini "mentalno stabilnim"
Kako prenosi novozelandski "Herald", monstrum i terorista Brenton Tarant Tarrant, koji je izvršio teroristički napad na džamiju na Novom Zelandu i ubio 50 osoba, na suđenju će se braniti sam, prenosi Avaz pisanje stranih medija.

Piše: Haris Ahbabović

Richard Peters, Tarrantov dodijeljeni advokat, potvrdio je kako više nema ulogu branioca masovnog ubice i teroriste. Kako je istakao, Tarrant ga je oslobodio dužnosti u nedjelju, nakon čega je kazao da će se braniti sam. 

Peters je dodao kako se Tarrant doima prisebnim i mentalno stabilnim. Mnogi su izrazili zabrinutost jer bi Tarrant suđenje pretvoriti u platformu za promociju svojih ekstremnih desničarkih ideja. 

Tarrant će se u sudnici drugi put pojaviti 5. aprila.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.