22.3.2019. 12:50
1
Italijanski desničar se protivio vakcinaciji, dobio boginje i završio u bolnici
Član italijanske krajnje desničarske partije “Sjeverna Liga” i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Massimiliano Fedriga završio je u bolnici, i to zbog boginja.

Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle sedmice “zaradio” boginje, prenosi Tanjug.

“Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem”, napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski “Independent”.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Podsjeća se da je Fedriga isticao da roditelje ne bi trebalo “prisiljavati” da vakcinišu djecu.

On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a takođe je i porekao da je eksplicitno protiv vakcinacije. Ipak, tvrdio je da prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju djecu nije najbolji način u borbi protiv epidemije, piše Impulsportal.net.

“Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima”, rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Ovaj slučaj prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželio Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

“Jedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija, kako bismo spriječili cirkulaciju ovog opasnog virusa”, napisao je Burionio na Facebooku.





(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.