28.3.2019. 17:04
0
Moskva odgovara SAD: Povucite se iz Sirije, pa pričajte
Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je kako SAD trebaju ispuniti obećanje i povući se iz Sirije, pa tek onda pričati Rusiji.

- Prije nego što iznesu svoje mišljenje o zakonitim interesima drugih naroda, savjetujem američku administraciju da ispuni obećanje koje je dala međunarodnoj zajednici - rekla je Marija Zaharova, portparol ruskog ministarstva. 

Kako je rekla, SAD se ponašaju kao “kauboj u Luvru”, potkopavaju međunarodno pravo svojim “haotičnim potezima i nepredviđenim ponašanjem”.

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je u srijedu da su dva ruska vojna aviona sletjela u Venecuelu kao dio vojnog sporazuma iz 2001. U avionima se nalazilo oko 100 ruskih vojnika. 

Vašington je taj potez okarakterizirao kao “nepotrebnu provokaciju”, a Rusija je upozorena da su “sve opcije na stolu” ako treba izbaciti Rusiju van.

Vašington vojnom opcijom prijeti mjesecima, od trenutka kada se vođa opozicije Venecuele Juan Guaido proglasio prijelaznim predsjednikom, kom su SAD dale podršku, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.