9.4.2019. 20:14
0
Haos u Tirani: Ukraden novac na aerodromu, ubijen jedan napadač
Pripadnici albanske policije ubili su jednog od nekoliko napadača u razmjeni vatre nakon što su napadači ušli na Međunarodni aerodrom u Tirani i uzeli pošiljku s novcem, saopćeno je iz policije.

U saopćenju se navodi da su maskirani i naoružani pljačkaši ušli na ulaz koji koriste vatrogasci da bi došli do aviona i uzeli novac te da su pobjegli s novcem, nakon čega je počela policijska potjera za njima.

Svjedoci u avionu na liniji za Beč, koji je bio meta pljačkaša, rekli su da su motori letjelice bili uključeni kada su u srednji dio aviona ušla trojica maskiranih napadača.

Napadači su osoblju prijetili oružjem i naredili im da legnu na zemlju.

Iz policije navode da su počinioci razmijenili vatru s policajcima tokom potjere na jednom od sporednih puteva i da je tom prilikom ubijen jedan od lopova.

Mediji su s lica mjesta javili da su kod ubijenog napadača pronađeni automatsko oružje, bomba i šaržeri s mecima.

Elitnim jedinicama policije u potjeri je pomagao helikopter.

U saopćenju se dodaje da su najmanje trojica počinilaca u bijegu.

Prema prvobitnim izvještajima, lopovi su ukrali dva miliona eura.

Iz policije je potvrđeno da je novac ukraden, ali se u saopćenju ne navodi suma, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.