13.4.2019. 13:12
0
'Žuti prsluci' najavili nove proteste ovog vikenda
Demonstranti iz pokreta "Žuti prsluci" u Francuskoj objavili su da će danas izaći na ulice gradova širom zemlje, u 22. uzastopnom vikendu demonstracija. Oni su imenovali Toulouse za "prijestonicu" protesta za ovaj vikend, prvi put otkako je kontroverzni zakon o sprečavanju nemira stupio na snagu u četvrtak.

Protesti su također zakazani u Parizu, Marseilleu, Lilleu i drugim gradovima.

Pripadnici "Žutih prsluka" u Toulouseu pozvani su na društvenim mrežama da nastave borbu protiv predsjednika Emmaneula Mcrona i "njegovog svijeta" i da pokažu da je "sve počelo od rezultata velike debate".

Premijer Édouard Philippe u ponedjeljak je prezentirao početne nalaze velikih, skoro tromjesečnih javnih konsultacija, poznatih kao "velika debata". Macron je pokrenuo tu inicijativu u januaru kao odgovor na proteste "Žutih prsluka", rekavši kako "namjerava pretvoriti nasilje u rješenja", prenosi AFP.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.