22.4.2019. 11:40
0
Ubijeno troje djece danskog milijardera u napadu u Šri Lanki
Poznati milijarder, vlasnik ASOS-a i najveći danski milijarder Anders Holch Povlsen objavio je da je troje od četvero njegove djece ubijeno u terorističkom napadu u Šri Lanki tokom Uskrsa, prenose mediji.

Povlsen je drugi najveći privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji i najveći dioničar ASOS-a.

Danski milijarder Anders Holch Povlsen (46) vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odjećom "Bestseler" (sadrži modne marke "Vero Moda" i "Jack&Jones") i najveći dioničar britanske online trgovine ASOS i drugi najveći dioničar njemačke online trgovine Zalando.

Sedam bombaša samoubica je ubilo najmanje 290 ljudi u koordiniranim napadima na crkve i hotele sa pet zvjezdica na Uskrs, prenosi Avaz. 

Nijedna militantna grupa nije preuzela odgovornost za napade, ali policija Šri Lanke kaže da su bili upozoreni na jednu nepoznatu islamističku grupu, nekoliko dana prije napada.



(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.