22.4.2019. 17:24
0
Uhapšeno 1.065 demonstranata u Londonu
Broj uhapšenih tokom protesta aktivista za zaštitu životne sredine u Londonu porastao je na 1.065, saopćeno je iz britanske policije.

U saopćenju se navodi da je podignuta optužnica protiv 53 ljudi zbog protesta velikih razmjera koje od 15. aprila organizira grupa za zaštitu životne sredine "Pobuna protiv istrebljenja".

Iz Scotland Yarda saopćeno je da policija i dalje održava povremeni kontakt s organizatorima protesta, s ciljem da se ozbiljno ometanje građana Londona što prije završi i da bi se nastavili samo zakoniti i mirni protesti.

Demonstranti su u najvećem broju uhapšeni pod optužbom za blokiranje saobraćaja na glavnim putevima u Londonu tokom najveće gužve i zbog nanošenja materijalne štete, javio je Sputnjik.

Mediji su prošle sedmice javili da je tokom protesta u Londonu uhapšeno 428 ljudi.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.