3.5.2019. 10:00
0
Merkel u Nigeru završava afričku turneju
Njemačka kancelarka Angela Merkel stigla je u Niger na posljednju stanicu svoje turneje po zapadnoj Africi.

Ranije u četvrtak Merkel se susrela sa  850 njemačkih vojnika koji služe u mirovnoj misiji Ujedinjenih naroda u Maliju.

Dan je započela susretom sa  studentima  univerziteta u Burkini Faso, kojima je rekla da gledaju u budućnost umjesto da podržavaju islamski ekstremizam.

Posjeta njemačke kancelarke  zapadnoj Africi je fokusirana  na povećanje podrške ogromnoj regiji Sahela, budući da se te afričke zemlje zemlje  suočavaju s rastućom prijetnjom koju predstavljaju džihadisti, prenosi AP.

Čelnici pet zemalja koje čine G5 Sahel sastali su se s Merkel u glavnom gradu Burkine Faso, a Njemačka je donirala desetke miliona eura kako bi pomogla  tu regiju.




(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.