3.5.2019. 12:00
0
Preminuo Turčin ranjen u napadu na Novom Zelandu, broj ubijenih porastao na 51
Turčin koji je bio kritično ranjen u terorističkim napadima na džamije na Novom Zelandu u martu preminuo je, potvrdila je u petak novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

- Upućujem najiskrenije saučešće njegovoj porodici i zajednici iz koje dolazi taj čovjek koji je tokom noći preminuo u bolnici u Christchurchu - kazala je Ardern.

- Ova tužna vijest osjetit će se širom Turske, kao i Novog Zelanda - dodala je.

S njegovom smrću, broj ubijenih porastao je na 51 osobu u masovnoj pucnjavi 15. marta koju je izvršio  bijeli suprematiste u džamijama  al-Noor i Linwood u Christchurchu.

 Turčin, kome je 46 godina, bio je u jedinici intenzivne njege nakon što je ranjen u pucnjavi u džamiji al-Noor.

- Nažalost, izgubili smo našeg građana Zekeriyu Tuyana, koji je bio teško ranjen u gnusnom napadu u Chrischurchu na Novom Zelandu - objavio je na Twitteru turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, koji je uputio saučešće porodici preminulog.

Ardern je odala priznanje medicinskom osoblju koje se brinulo za 49 muškaraca, žena i djece koji su ranjeni u napadu i prebačeni su u bolnicu.

Devetero ljudi ranjeno u terorističkom napadu ostalo je u bolnici i svi su u stabilnom stanju.

Četvrtog aprila je 28-godišnji Australac Brenton Tarrant  optužen po 50 tačaka za ubistvo i po 39 tačaka za pokušaj ubistva, u najtežoj masovnoj pucnjavi u novozelandskoj istoriji, prenosi dpa.



(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.