17.5.2019. 22:16
0
Kina protiv jednostranih sankcija SAD-a nametnuo Iranu
Iranski ministar vanjskih poslova Mohammad Javad Zarif razgovarao je u Pekingu s kineskim kolegom Wang Yijem o regionalnim pitanjima kao i o porastu tenzija na Bliskom istoku.

Zarif je doputovao u Peking nakon posjete Japanu, koji je, poput Kine, jedan od glavnih uvoznika sirove nafte iz Zaljeva, u sklopu intenzivnih diplomatskih napora za spašavanje nuklearnog sporazuma između Teherana i svjetskih sila, javila je agencija Anadolije. 

Tokom sastanka s Yijem, Zarif je kazao da je međunarodna zajednica uglavnom izdavala saopćenja umjesto da sačuva nuklearni sporazum.

Kineski šef diplomatije kazao je da se Kina apsolutno protivi jednostranim sankcijama koje je SAD nametnuo Iranu.

Naglasio je da Kina podržava Iran u zaštiti svojih legitimnih prava.

Inače, Kina je jedan od glavnih kupaca iranske nafte.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.