1.6.2019. 19:03
0
Afera Ibiza: Dvojica Bosanaca osumnjičena za produkciju spornog videa
Državljanin Bosne i Hercegovine Slaven K. i Austrijanac bosanskog porijekla Edis S. mogli bi biti odgovorni za rušenje vlade Austrije.

Naime, javno tužilaštvo u Beču istražuje spomenuti dvojac, kao i austrijskog državljanina Juliana H., koji se sumnjiče da su navodno učestvovali u produkciji videa koji je pokrenuo aferu Ibica.

Istražitelji bi mogli optužiti trojku za djela prevare, zloupotrebe uređaja za snimanje i reprodukciju zvuka, kao i falsificiranje posebno zaštićenih dokumenata.

Inače, Tužilaštvo za privredu i korupciju je, prema pisanju medija, već 20. maja pokrenulo preliminarnu istragu protiv bivšeg predsjednika kluba zastupnika koalicione stranke FPO-a Johanna Gudenusa i drugih osumnjičenih. 

Nepoznato je hoće li se istraga pokrenuti i protiv bivšeg austrijskog vicekancelara Heinz-Christian Strache, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.