1.6.2019. 19:23
0
Ukrajinskom kapetanu određen jednomjesečni pritvor
Sud u Mađarskoj odredio je danas jednomjesečni pritvor kapetanu kruzera koji se sudario s izletničkim brodom na Dunavu u Budimpešti, kada je poginulo 12 osoba, ali je ostavljena mogućnost puštanja uz kauciju.

- Sud je odredio zadržavanje kapetana u trajanju od mjesec s mogućnošću puštanja uz kauciju od 50.000 dolara (87.663 KM) - rekao je portparol tužilaštva Ferenc Rab.

On kaže da se tužilaštvo žalilo na mogućnost puštanja, pa će kapetan kruzera ostati iza rešetaka dok sud ne donese odluku o žalbi. Advokati kapetana rekli su da nema dovoljno dokaza za hapšenje njihovog klijenta.

- Naš klijent nije načinio navigacijsku grešku. Dosta informacija i podataka nedostaje i nisu poznati vanjski faktori - rekao je advokat Gabor Elo.

Za sada nije podignuta optužnica protiv ukrajinskog kapetana C. Jurija iz Odese, ali njegovo hapšenje znači da neće moći napustiti grad dok je istraga u toku.

Ukrajinskog kapetana kruzera policija je privela u četvrtak.

Porast vodostaja Dunava onemogućio je danas spasiocima da dođu do broda, tri dana nakon potonuća. Strahuje se da je poginulo 28 ljudi, većinom turista iz Južne Koreje. Za sada nije jasno šta je uzrokovalo nesreću u kojoj su se 29. maja uvečer sudarili kruzer dužine 135 metara i manji izletnički brod, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.