9.6.2019. 18:57
0
Johnson: Neću platiti račun za Brexit, ako EU ne ponudi Londonu bolji sporazum
Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Johnson saopštio je da neće isplatiti oko 44 milijarde eura koliko je dogovoreno za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (EU) ukoliko Unija ne ponudi Londonu bolji sporazum.

On je to rekao za britanski Sunday times u jeku kampanje za premijera, prenosi AP.

U ponedjeljak zvanično počinje takmičenje za izbor novog lidera Konzervativne stranke, nakon što je Theresa May u petak podnijela ostavku i na mjesto premijera.

Kako se navodi, stranka očekuje da novi lider bude izabran krajem jula.

Johnson, koji se među prvima kandidovao, rekao je za list da je on jedini kandidat koji može da pobijedi Laburističku stranku koju predvode Jeremy Corbyn i Brexit stranka Nigela Faragea.

Johnson, koji se najviše zalaže za Brexit, obećao je da će izvući Britaniju iz EU do 31. oktobra, čak i bez dogovora.

On i drugi kandidati na mjesto premijera smatraju da mogu da dobiju bolje uslove od lidera EU nego što je to uspjela May sa svojim sporazumom koji nije usvojen u parlamentu.

Međutim lideri EU još ranije su najavili da neće mijenjati uslove dogovorenog ugovora, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.