25.6.2019. 14:31
0
Rouhani o potezima SAD: Strateško strpljenje Teherana ne znači da se plašimo
Predsjednik Irana Hassan Rouhani odbacio je nove sankcije koje su SAD uvele vrhovnom iranskom vjerskom vođi, ajatolahu Aliju Hamneiju.

On je tokom govora, koji je uživo prenosila iranska televizija, zvaničnike u Bijeloj kući nazvao "mentalno retardiranim", a to je uvreda koju je Iran ranije koristio pri opisivanju predsjednika SAD Donalda Trumpa.

Rouhani je istakao da su posljednje mjere Washingtona znak očaja SAD i da sankcije Hamneiju neće uspeti jer on ne posjeduje imovinu u inozemstvu.

- Postupci Bijele kuće znače da je mentalno retardirana. Strateško strpljenje Teherana ne znači da se plašimo - poručio je Rouhani, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.