3.7.2019. 13:56
0
David Sassoli novi predsjednik Evropskog parlamenta
Italijanski socijaldemokrat David-Maria Sassoli novi je predsjednik Evropskog parlamenta koji je u drugom krugu glasovanja u srijedu osvojio 345 od 667 važećih zastupničkih glasova.

Taj 62-godišnji talijanski političar i novinar te potpredsjednik EP-a u bivšem sazivu je uspio u drugom krugu skupiti apsolutnu većinu, 50 posto plus jedan glas, i tako zasjesti u fotelju šefa EP-a. Sassoli će obnašati dužnost predsjedniks EP-a u naredne dvije i pol godine. 

David Sassoli rođen je 30. maja 1956. u Firenci. Počeo je raditi vrlo mlad, kao novinar za male novine i novinske agencije, a zatim se preselio u rimsku redakciju novina Il Giorno, gdje se tijekom sedam godina rada istaknuo kao vodeći novinar u izvještavanju o političkim događajima. 

Karijeru reportera započeo je 1992. godine kao dopisnik kanala Tg3. Kasnije je radio na drugim informativnim programima na Rai Uno i Rai Due, a zatim je 1999. godine u redakciju TG1 ušao kao specijalni dopisnik.

U sljedećih deset godina njegov je rad bio usmjeren na upravljanje glavnim izdanjima vijesti i na velike nacionalne i međunarodne događanje. Zamjenik direktora TG1 postao je 2007. godine, te je bio odgovoran za programe "TV7" i "TG1 Special", prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.