8.7.2019. 22:42
0
Trump napao May i poručio: Više ne sarađujemo s britanskim ambasadorom
Američki predsjednik Donald Trump danas je izjavio da ne želi sarađivati s ambasadorom Velike Britanije u Vašingtonu Kimom Darrochom nakon što je u javnost procurila prepiska ambasadora s Londonom.

Trump je na Twitteru naveo da je vrlo kritičan zbog cijele situacije, prenosi AFP.

- Vrlo sam kritičan povodom toga kako su Velika Britanija i premijerka Theresa May provodile Brexit. Kakav su nered ona i njeni predstavnici napravili. Rekao sam joj kako se to treba uraditi, ali je ona odlučila krenuti drugim putem. Ne znam ambasadora, ali u SAD ga ne vole i ne misle o njemu dobro. S njim više nećemo sarađivati. Dobra vijest za divno Ujedinjeno Kraljevstvo je da će dobiti novog premijera. Prošlog mjeseca sam uživao u prelijepoj državnoj posjeti, a najviše me oduševila kraljica - napisao je Trump na Twitteru.

Ranije je CNN objavio da je Darrochu prepisci s Londonom nazvao Trumpa "nevještim" i "nekompetentnim", prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.