11.7.2019. 8:23
0
Šest osoba poginulo u olujnom nevremenu u Grčkoj
Šest stranih državljana poginulo je, dok je više desetaka osoba ozlijeđeno u velikom nevremenu s olujnim vjetrovima, kišom i tučom koji su u srijedu pogodili sjevernu Grčku, saopćile su lokalne vlasti.

Dvoje starijih čeških državljana poginulo je kada su jaki vjetrovi prevrnuli njihovu putničku prikolicu na Halkidikiju, popularnom turističkom poluotoku u sjevernoj Grčkoj, saopćila je tamošnja policija, prenosi Al Jazeera Balkans.

Drugdje u regiji, žena i osmogodišnji dječak iz Rumunije poginuli su kada se srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei, saopćile su vlasti.

Medicinski centar izvijestio je, pak, kako je kod njih pomoć zatražilo 60 do 70 osoba, ponajviše zbog prijeloma.

- Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada - kazao je direktor medicinskog centra Athansios Kaltsas za Open TV.

Meteorolog Klearxos Marousakis opisao je vremenske uvjete kao "izuzetno neobične" za ovo doba godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.