15.7.2019. 17:21
0
Irak predao više od 33 djece ruskih pripadnica ISIS-a Moskvi
Iračke vlasti objavile su u ponedjeljak da su Rusiji predale 33 djece ruskih žena osumnjičenih da su se pridružile ekstremističkoj skupini ISIS, a Moskva je objavila da su razbili jednu ćeliju ISIS-a na svom teritoriju.

Djeca su deportirana u Rusiju 10. srpnja nakon dogovora s ruskim veleposlanstvom u Bagdadu, rekao je glasnogovornik iračkog ministarstva vanjskih poslova Ahmed al Sahaf u izjavi za javnost.

On je dodao da je ministarstvo vanjskih poslova deportiralo 473 djece militanata ISIS-a različitih nacionalnosti, uključujući u Rusiju, Francusku, Njemačku i Tursku.

Ministarstvo je pozvalo sve zemlje da pojačaju napore i prime svoje državljane povezane s ekstremističkom skupinom, rekao je.

U svibnju, Irak je rekao da je predao oko 188 djece militanata ISIS-a Turskoj.

Ruska savezna agencija za provedbu zakona rekla je u ponedjeljak da je razbila terorističku ćeliju u južnoj regiji Rostov u kojoj su tri ruska državljanina.

Skupina je planirala napade na policiju te terorističke napade na javnim mjestima, navodi savezna sigurnosna služba.

Vođa skupine ubijen je kad su vlasti zaustavile njegovo vozilo te je on otvorio vatru iz automatskog oružja, navodi se u izjavi.

"Za vrijeme pucnjave u vozilu je detonirana neidentificirana eksplozivna naprava. Kriminalac je ubijen na mjestu događaja", stoji u izjavi, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

RusijaIrak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.