20.7.2019. 8:25
0
Djevojka pila vino i otkrila da ima karcinom
Lauren Firenza, djevojka iz Notingema u Velikoj Britaniji, slučajno je otkrila da ima Hodgkinovu bolest nakon što je pila vino na porodičnom tulumu. Popila je nekoliko gutljaja vina, krenula je nasuti još u čašu, a onda je osjetila čudno peckanje u vratu i ruci.
Ova 25-godišnjakinja ubrzo je obavila pretrage kako bi saznala je li riječ o nečem bezazlenom ili o ozbiljnom problemu.

- Izašla sam s prijateljima u oktobru i popila sam nešto vina. Odmah sam osjetila čudnu bol u vratu koja se potom spustila u moju desnu ruku i prste. Mislila sam da možda samo imam gripu. Nikad ne idem doktoru pa sam tako ove simptome samo potisnula i napokon otišla doktoru u decembru kada su se simptomi ponovno pojavili na porodičnom tulumu - izjavila je djevojka za Daily mail.

Nakon što je obavila pretrage i brojna rendgenska snimanja, Lauren je dobila uputnicu specijalisti koji je na njenom desnom plućnom krilu pronašao kvržicu.

Nekoliko mjeseci kasnije biopsijom je otkriveno da je u četvrtom stadiju Hodgkinove bolesti, još poznate kao Hodgkinov limfom. Oboljeli od te bolesti ne bi trebali piti alkohol jer on izaziva bol u limfnim čvorovima i utrnulost pojedinih dijelova tijela, što se njoj i dogodilo.

- Kada su mi ljekari rekli da imam kvržicu, samo sam pitala kada ćemo je odstraniti. Nisam uopće bila svjesna da je riječ o raku. Ipak, tokom cijele situacije ja sam željela biti ta koja će imati kontrolu nad rakom. Nisam htjela da on kontrolira mene ili moj život - ispričala je Lauren.

U tri mjeseca prošla je šest ciklusa hemoterapije. Iako se već u aprilu osjećala puno bolje, bila su potrebna još dva ciklusa kako bi bila sigurna da se bolest neće vratiti.

- Mislim da će oporavak biti spor, ali spremna sam na povratak normalnom životu - zaključila je Lauren.

Svoju priču podijelila je javno na Instagramu kako bi druge educirala i lakše prošla kroz težak period, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.