22.7.2019. 22:23
0
Prijeti nam pakao, temperature i do 40 stepeni
Stari kontinent ove sedmice se priprema za nastavak visokih temperatura kakve su vladale krajem juna.

Vrhunac toplotnog udara osjetit će Francuska i Njemačka, ali i Belgija, Holandija, te države Pirinejskog poluotoka.

Od Francuske preko Beneluksa do Njemačke meteorološke službe su izdale upozorenje. Temperatura će se u srijedu ili u četvrtak ponovo približiti 40 stepeni, nakon čega će krajem sedmice ponovo pasti.

Britanski meteorolozi najavljuju da će današnja noć biti najtoplija u historiji. Meteorolozi kažu kako je najviša temperatura noću u Velikoj Britaniji od 23,3 stepena izmjerena davne 1948. godine, a sada se očekuju temperature iznad 25 stepena.

U Francuskoj bi toplotni val mogao potrajati kraće nego u juna, kada je, 28. juna, srušen apsolutni temperaturni rekord.

U četvrtak se u Parizu "predviđa 41, pa i 42 stepena - kazali su metereolozi, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

Vrucina
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.