17.8.2019. 15:52
0
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un nadzirao probu novog noružanja
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un u petak je ponovo nadzirao probu novog naoružanja, javila je u subotu državna novinska agencija Sjevera, KCNA.

Sjeverna Koreja lansirala je barem dvije balističke rakete kratkog dometa u petak, saopćila je južnokorejska vojska, u šestom pokušaju lansiranja oružja od kraja jula, komplicirajući napore na ponovnom pokretanju razgovora između Sjedinjenih Država i Sjeverne Koreje oko programa naoružanja Pyongyanga.

Stephen Biegun, američki specijalni izaslanik za Sjevernu Koreju, otputovat će u Japan i Južnu Koreju naredne sedmice kako bi koordinirao napore na osiguranju denuklearizacije Sjeverne Koreje, saopćio je u petak State Department.

 Vijest o Biegunovom putu uslijedila je nakon što je američki predsjednik Donald Trump prošle subote saopćio kako je spreman da nastavi blokirane razgovore o denuklearizaciji sa Sjverom, prenosi Reuters.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.