19.8.2019. 13:08
0
Richard Gere: Salvini je 'bejbi Trump'
Čelnik talijanske ekstremne desnice i ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini je "bejbi Trump" koji koristi strah ljudi kako bi dobio glasove na izborima, izjavio je američki glumac Richard Gere u intervjuu objavljenom u ponedjeljak.

Gere (69), nedavno se sukobio sa Salvinijem oko Open Arms, broda istoimene humanitarne grupe s više od 100 migranata na palubi, kome je uskraćen ulazak u Italiju.

- (Vaš) ministar unutrašnjih poslova ima isti mentalitet kao predsjednik Trump. Zapravo, ja nazivam Salvinija "bejbi Trump". On koristi isu radikalnu ignoranciju, eksploatira strah i mržnju - izjavio je  Gere za italijanske dnevne novine Corriere della Sera.

Gere se prije dvije sedmice ukrcao na Open Arms kako bi unio hranu i ostale humanitarne robe za migrante. Salvini je ironično zatražio od glumca da odvede migrante u Hollywood i primi ih "u jednoj od svojih vila".

- Da vaš ministar unutrašnjih poslova provede izvjesno vrijeme s tim ljudima, sasluša njihove priče, njihove porodične traume, on bi promjenio svoj stav - izjavio je glumac u današnjem intervjuu. 

Gere je kazao da bi se volio sastati sa Salvinijem jer "ja sam siguran da on nije takav kakvim se predstavlja u javnosti. On ima porodicu, djecu, roditelje. On, međutim, smatra politiku pretekstom za jačanje svog rejtinga u javnosti", prenosi dpa.

Salvini, koji je također zamjenik premijera, u haotičnoj je političkoj situaciji nakon što je najavio da će oboriti talijansku vladu u nadi da će kapitalizirati svoju prednost u anketama javnosti kako bi pobijedio na prijevremenim izborima.

Njegov otuđeni koalicijski saveznik, pokret Pet zvijezda, pokušava osujetiti njegove planove formiranjem vlade s najvećom opozicionom strankom, praktično izbacujući Salvinija s vlasti, prenosi dpa.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.