1.9.2019. 17:38
0
Uragan Dorijan ojačao na najvišu kategoriju
Uragan Dorijan ojačao je na kategoriju pet, najvišu na skali, što znači da može da izazove katastrofalna razaranja, javili su meteorolozi.

Nacionalni centar za uragane u Miamiju saopštio je da se maksimalna jačina vetrova uragana Dorijan povećala na 260 kilometara na čas sa 240 kilometara na čas i da se oluja i dalje kreće zapadno brzinom od 13 kilometara na sat.

"Razarajući uraganski uslovi očekuju se danas na bahamskim ostrvima Abakos, a ti uslovi će kasnije tokom dana da se prošire preko Velikog Bahama ostrva", naveo je taj centar.

U podacima objavljenim u 8.00 ujutro po istočnom američkom vremenu (14.00 po centralnoevropskom vremenu) centar uragana nalazi se 55 kilometara istočno od Velikog Abako ostrva i 360 kilometara od Vest Palm Biča, u američkoj državi Floridi.

Upozorenje na tropsku oluju izdato je u južnim delovima istočne obale Floride.

Nacionalni centar za uragane procnjuje da će padavine u severozapadnim Bahamima biti imedju 30 i 60 centimetara, a na pojedinim mestima će dostići 76 centimetara, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

Uragan
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.