5.9.2019. 17:03
0
Njemačka: Dva muškarca osuđena na 25 godina zatvora, seksualno zlostavljali više od 40 djece
Sud u Njemačkoj osudio je dva muškarca na zatvorsku kaznu od 25 godina tokom jednog od najgorih slučajeva seksualnog zlostavljanja djece u poslijeratnoj istoriji te zemlje, piše CNN.

Osuđeni su zbog seksualnog zlostavljanja desetina djevojčica i dječaka u dobi od tri do 14 godina i za stvaranje preko 450 primjeraka dječje pornografije.

Muškarci poznati samo kao Andreas V. (56) i Mario S. (34) dobili su 13 i 12 godina zatvorske kazne. Obojica će nakon izdržavanja kazne boraviti u preventivnom pritvoru, odnosno u presudi se zapravo naslućuje kako bi obojica mogla provesti ostatak života u zatvoru.

Zlostavljali više od 40 djece

Andreas V., i Mario S. su s trećim osumnjičenim Heikom V. između 1998. i 2018. godine u kampu u šumi Lugdeu, u središnjoj Njemačkoj, zlostavljali više od 40 djece.

Andreas je imao stalno boravište u spomenutom kampu, a među žrtvama je bila i njegova šestogodišnja usvojena kćerka za koju tužitelji tvrde da mu je služila kao “mamac” za privlačenje druge djece.

Njemačka policija smatra kako je Andreas V. zapravo bio vođa pedofilske grupe koja je desetljećima koristila njegov kamper kao bazu, zlostavljajući pritom na desetine djece i snimajući svoje zločine kako bi snimkama trgovala na “dark webu”.

Istraga: Ko mu je dozvolio da usvoji dijete?

Vlasti kažu kako su grupi, kao dokaze o zlostavljanju, zaplijenili deset računala, devet mobilnih telefona, više od 40 tvrdih diskova i oko 400 drugih spremača podataka.

Cijeli ovaj slučaj šokirao je naciju, pogotovo kada se saznalo da je policija “izgubila” određeni dio dokaznog materijala i da je, unatoč prijašnjim optužbama sa seksualno zlostavljanje, Andreasu V., dozvoljeno da 2016. postane staratelj šestogodišnje djevojčice. Trenutno se sprovodi istraga o tome kako mu je, i kojim kanalima, to uopšte bilo dozvoljeno, prenosi CDM.


(Amial Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.