14.9.2019. 18:41
0
Pop iz aviona polijevao grad svetom vodom da ga spasi od bluda i pijanstva
Pravoslavni svećenici iz ruske federalne oblasti Tver doslovno su dosegnuli nove visine u svom naumu da spase svoje zajednice od grijeha poput pijenja i bluda. Ukrcali su se u avion i poškropili grad svetom vodom u naumu da ga pročiste.

Otac Alexander Goryachev i druga dva člana ruske Pravoslavne crkve izvršili su bizarni zračni blagoslov prošlu srijedu, u spomen na ruski dan trijeznosti. Ukrcali su se u mali avion i ponijeli sa sobom 70 litara svete vode koju su iz kaleža (za koji kažu da liječi ljude od ovisnosti o alkoholu i drogama) prolili po gradu.

Bračni par koji tvrdi da se suprug u prošlosti čudesno izliječio od ovisnosti o alkoholu također je bio u avionu, prenosi Oddity Central.

Nije jasno zašto su odlučili proliti baš 70 litara svete vode, prenosi Index.hr.

''Svaka bolest potječe od virusa, a virus je demon. Stoga, svaka bolest prije svega je duhovna bolest", rekao je otac Goryachev za Tver News.

"U čemu je šala? Da pokušavamo pomoći ljudima da se riješe bolesti? Promičemo zaustavljanje konzumiranja alkohola, droga i bluda - je li to smiješno?" odgovorio je Goryachev kad su ga pitali hoće li ljudi ozbiljno shvatiti blagoslov iz zraka. "Neka se smiju, a mi ćemo obaviti svoj posao."


(Amila Alijagić)

PopRusija
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.