18.9.2019. 8:29
0
Putin citirao ajet iz Kur'ana: "Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom"
Nakon što su u subotu napadnuta naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ruski predsjednik Vladimir Putin je pozvao zvanični Rijad da kupi protuzračne raketne sisteme S-400 ili S-300, javlja Sputnjik.

Piše: Haris Ahbabović

Putin je rekao da se Saudijska Arabija ne mora samo oslanjati na pomoć saveznika u Americi.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira ove napade, Putin je citirao ajet iz Kur'ana, rekavši da se u Kur'anu govori o neprihvatljivosti bilo kakvog vida nasilja osim zaštite vlastitog roda.

"Da biste zaštitili svoj rod i svoju zemlju, mi smo spremni da pružimo odgovarajuću pomoć Saudijskoj Arabiji", rekao je Putin i dodao da je rukovodstvu Saudijske Arabije.

- Budući da sam ovdje, u Turskoj, zemlji s pretežno muslimanskim stanovništvom, ne mogu a da se ne prisjetim ajeta iz Kur'ana koji kažu: ''Sjetite se Allahove milosti. Jednom ste bili neprijatelji, Allah je pomirio vaša srca i napravio vas braćom.'' Dakle, mislim da od toga moramo krenuti - rekao je Putin.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.