18.9.2019. 21:30
4
"MInhenom se orilo - Od Tople od Topole pa do Ravne gore, sve su straže đenerala Draže... Kosovo je Srbija, Četnici"
Minhen se danas sa stotinama policajaca pripremio jer su, izgleda, znali da ne dolaze navijači Zvezde već ostrašćena, primitivna i nasilna rulja, koja će demolirati centar grada.

Ovo je napisala čitateljica našeg portala, koja je, kako kaže, čula ono što su navijači Crvene zvezde danas pjevali na ulicama Minhena i ostala zaprepaštena.

"Ne znam ima li Crvena zvezda navijačkih pjesama, ali danas se MInhenom orilo: Od Tople  od Topole pa do Ravne gore, sve su straže, sve su straže đenerala Draže,..."

"Doživjela sam šok kada sam to čula, nisam se u trenutku snašla i snimila. Nisam znala da li sanjam ružan san, je li 1942. ili 1992. godina. U takvim trenucima koliko god da se trudiš da misliš i tragaš za nečim što je lijepo ne uspjevaš, ne možeš, jer su ti ubili oca, mnogo familije i prijatelja oni koji su pjevali iste ovakve pjesme. Onda počnes da plačeš, jer shvatiš da niti si tragediju preživio niti si sve suze isplakao, jezivo je i strašno, molim Boga da to više ne doživim", napisala nam je Indira, dodajući kako je danas vidjela mnogo mladih ljudi u cnim majicama na kojima piše "četnik". 

"To me jedino asocira na fašizam, na rat, na ubijanje djece, žena i nemoćnih osoba, na silovanje i zlostavljanje. Da li sam ja danas vidjela mlade i 'nabrijane' četnike koji bi opet bili spremni ubijati ? Da li se za voljeni klub navija uzvikujući Nijemcima da su svinje, ili je ovo bio politički skup na kojem smo opet morali slušati 'Kosovo je Srbija"?

"Ne znam sama odgovore na ova pitanja, ali jedno je sigurno, svako iole normalan ovoga treba da se stidi, ovo je sramota i užas, za mene licno katastrofalna predstava koju su nam danas u Minhenu priredili mladi naraštaji. Ovo je autogol i za Srbiju i sport uopšte", zaključila je na kraju naša čitateljica.

Nadamo se da su ovo sporadični slučajevi i da ćemo na terenu svjedočiti navijanju i ponašanju kakvo dolikuje civilizovanom svijetu. 


(Lejla Trle) 

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.