20.9.2019. 15:15
0
Preko hiljadu osoba uhapšeno u protestima u Hong Kongu
Hongkongška policija saopćila je da je ukupno 1.474 osoba, u dobi između 12 i 84 godine, uhapšeno u nasilnim protestima koji su zavladali Hong Kongom.

Kong Wing-cheung, viši nadzornik Ureda za odnose s javnošću policije (PPRB), rekao je na brifingu za medije da je 207 ljudi optuženo za krivična djela u rasponu od nereda i nezakonitog okupljanja do krivične štete i posjedovanja oružja, prenijela je Xinhua.

Tse Chun-chung, glavni nadzornik PPRB-a, odbacio je neosnovane optužbe u medijima i na internetu, uključujući i one da  se policajci s kineskog kopna infiltriraju u hongkonšku policiju i da hongkonški policajce vrše silovanja i ubistva, javila je Xinhua.

- Moramo naglasiti da su ti navodi potpuno lažni i neosnovani i potiču javnu mržnju i polariziraju naše društvo. Nijedno civilizirano društvo neće oprostiti takva djela - rekao je Tse.

U Hong Kongu se posljednjih nekoliko mjeseci odigravaju strahovite scene nasilja, kada su radikalni demonstranti napali policiju benzinskim bombama i ciglama.


(Fena/Admir Oručević)

Hong Kong
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.