23.9.2019. 21:37
0
U pokušaju da uguše proteste policija u Egiptu uhapsila 373 osobe
Egipatska policija uhapsila je najmanje 373 osobe u pokušaju da uguši proteste koji u toj zemlji nisu česti, saopštila je grupa za zaštitu ljudskih prava.
U Kairu i drugim egipatskim gradovima u petak su protestovale stotine ljudi protiv korupcije u vlasti, pozivajući predsjednika Abdela Fataha al Sisija da podnese ostavku.

Protesti su uprkos zabrani nastavljeni i u subotu u Suecu, gradu na Crvenom moru, prenosi Reuters.

"U proteklih nekoliko dana uhapšene su najmanje 373 osobe, većina starosti između 18 i 41 godine", rekao je direktor Egipatske komisije za prava i slobode Mohamed Lofti, dok je direktor Arapske grupe za ljudska prava Gamal Eid naveo da je broj uhapšenih prešao 400.

Sisi je bivši vojni komandant koji je na vlast došao nakon svrgavanja islamističkog predsjednika Mohameda Morsija 2013. godine, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.