3.10.2019. 21:14
0
Putin komentarisao Gretu, ona mu odgovorila tako što je promijenila opis na Twitteru: Ljubazna, ali slabo informirana tinejdžerica
Nakon Donalda Trumpa, kanadskog člana parlamenta Maximea Berniera, Jeremyja Clarksona... i Vladimir Putin kritizirao je Gretu Thunberg, no mlada klimatska aktivistkinja ni njemu nije ostala dužna.

Baš kao što je promijenila opis na Twitteru kad je odgovarala Trumpu, isto je sad napravila i ruskom lideru. Naime, ruski predsjednik tijekom zasjedanja na energetskom forumu u Moskvi u jednom trenu spomenuo je strastveni govor 16-godišnjakinje, rekavši da ne "dijele zajedničko uzbuđenje" te da je ona "loše informirana", prenosi Indy100.

"Niko nije objasnio Greti da je moderni svijet složen i drugačiji te da ljudi u Africi ili mnogim azijskim zemljama žele živjeti na istoj razini bogatstva kao u Švedskoj", nastavio je. "Siguran sam da je Greta ljubazna i vrlo draga djevojka. No odrasli moraju učiniti sve kako tinejdžere i djecu ne bi doveli u neke ekstremne situacije."

Komentatori na društvenim mrežama uglavnom nisu bili impresionirani njegovim oštrim pokušajem diskreditacije 16-godišnje aktivistice. 

Umjesto da odgovara Putinu, Greta je promijenila opis na Twitteru. "Veoma sretna, mlada djevojka koja se raduje sjajnoj budućnosti" promijenila je u "ljubazna, ali slabo informirana tinejdžerica."

Takav odgovor već postaje Gretin zaštitni znak, a ekipa na Twitteru pozdravila je njezinu reakciju koja je postala viralna, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.