5.10.2019. 18:41
0
Protesti u Atini zbog posjete Pompea: Amerikanci, ubice naroda!
Više stotina ljudi izašlo je danas na ulice Atine i Soluna protestirajući zbog posjete američkog državnog sekretara Mikea Pompea Grčkoj.

U Atini je došlo do sukoba policije i demonstranata, koji su ispred američke ambasade zapalili zastavu SAD i uzvikivali "Pompeo, idi kući!"

Demonstranti su na atinskom Trgu Sintagme uzvikivali "Amerikanci, ubice naroda", puštajući glasnu muziku preko razglasa, uključujući pjesme u čast čuvenog revolucionara Che Gevare. 

U Solunu su se demonstranti okupili ispred američkog konzulata, a kasnije je planiran skup kod spomenika Venizelosu, prenosi Sputnjik. Grčke vlasti odlučile su poduzeti vanredne mjere i rasporediti oko 1.000 pripadnika policija na ulicama Atine i Soluna. 

Američki državni sekretar Pompeo doputovao je u dvodnevnu posjetu Grčkoj kako bi izrazio podršku Atini, članici NATO-a, pojačao saradnju i potpisao amandman na sporazum o saradnji u oblasti uzajamne odbrane.


(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.