9.10.2019. 21:30
0
Pucnjava u njemačkom gradu Halle, dvije osobe ubijene
Dvije osobe su izgubile život a nekoliko je povrijeđeno u pucnjavi u njemačkom gradu Halle.

Jedna osoba je uhapšena, a jedna ili više osumnjičenih osoba su u bjekstvu, saopćila je lokalna policija.

Glasnogovornica glavnog federalnog tužioca izjavila je da postoji dovoljno dokaza koji ukazuju na to da je u pozadini desničarska ekstremistička grupa.

Istraga je u toku, a željeznička stanica u Halleu, gradu od 240.000 stanovnika je zatvorena iz predostrožnosti.

Dnevni list Bild je izvijestio na svom portalu da se pucnjava desila ispred sinagoge, ali glasnogovornik policije to nije potvrdio nego je kazao da se incident desio u ulici u kojoj se nalaze i crkva i sinagoga.

U istragu je uključen i federalni tužilac što ukazuje na težinu slučaja. Još uvijek nije poznato da li čin ima antisemitski motiv.

Njemački mediji prenijeli su fotografiju navodnog počinitelja obučenog u vojnu uniformu sa šljemom, prenosi Euronews.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.