16.10.2019. 21:30
0
Tramp upozorio Turke: Ukoliko sastanak ne prođe dobro, slijede "razorne" sankcije
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp (Trump) izjavio je kako će SAD pokušati doći do rješenja s Turskom u vezi s napadom na sjeveroistoku Sirije, ali i da će sankcije biti "razorne" ukoliko diskusija s Ankarom ne bude išla u pravom smjeru.

- Mi smo u odličnoj poziciji. Mislim da ćemo imati uspješan sastanak. Ukoliko ne budu željeli, sankcije, carine i druge stvari koje primjenjujemo, uvest ćemo i njima, a to će biti razorno po tursku ekonomiju - istaknuo je Tramp. 

On je ovo izjavio samo nekoliko sati prije polaska potpredsjednika Majka Pensa (Mike Pence) i američkog državnog sekretara Majkla Pompea (Michael) u Ankaru. 

Podsjetimo, Turska je pokrenula ofanzivu preko svoje južne granice sa Sirijom samo nekoliko dana nakon što je Tramp objavio da će se američki vojnici povući iz tog područja.

Predsjednik SAD izjavio je i kako turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) nije dao odobrenje da uđe na sjeveroistok Sirije te da je turski lider već dugo planirao taj potez, ali da on nije želio da se američke snage nađu na udaru. 

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.