23.10.2019. 11:40
0
Tusk će preporučiti da EU odobri odlaganje Brexita
Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je rekao u utorak kako će preporučiti čelnicima preostalih 27 država članica Evropske unije da prihvate zahtjev Britanije za odgodom datuma izlaska zemlje iz EU-a.

Tusk je na Twitteru napisao da će pozvati preostalih 27 država članica EU da odobre odlaganje Bregzita, prenosi AP.

Velika Britanija zatražila je tromjesečno odlaganje Brexita, do kraja januara 2020. godine, nakon što je parlament usvojio zakon kojim se britanski premijer Boris Johnson primorava da traži odlaganje.

Britanski poslanici sinoć su podržali prijedlog zakona o Brexitu premijera  Johnsona, ali su odbili da bude usvojen u roku od tri dana u donjem domu parlamenta.

Britanski premijer Boris Johnson je rekao ranije u utorak rekao kako će "zaustaviti" svoj zakon o Brexitu nakon što su zastupnici u britanskom parlamentu odbili rok od tri dana za njegovo prihvaćanje koji je predložio.

Tijesni rokovi su postavljeni zato da proguraju zakon kroz parlament prije nego što bi Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo izaći iz EU-a 31. oktobra. Johnson je poslao nepotpisani zahtjev za produženjem Brexita u Bruxelles u subotu zajedno s potpisanim pismom u kojem kaže kako ne želi odgodu pošto je prethodno obećao da će Britanija napustiti Uniju do kraja mjeseca.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.