23.10.2019. 17:14
0
Meksiko: Preko pedeset zatvorenika pobjeglo iz zatvora u pokrajini Sinaloa
Ukupno 55 zatvorenika je u četvrtak pobjeglo iz meksičkog zatvora Aguarato u gradu Kuliakan, nakon čega je upravnik ove ustanove otpušten.

Eduardo Arturo Bailleres Mendoza, upravnik zatvora u pokrajini Sinaloa otpušten je u subotu, i to je osmi slučaj u posljednje tri godine da upravnik zatvora dobije otkaz.  

Protiv Bailjeresa se vodi istraga, nakon ovog masovnog bijega, istog dana kada je policija pokušala uhapsiti šefa meksičkog Sinaloa kartela Ovidia Guzmana, sina legendarnog mafijaškog bosa Joaquina El Chapa.

Meksički sekretar sigurnosti Cristobal Castaneda Camarillo je rekao da je bijeg uslijedio nakon nereda tokom kojih su zatvorenici oteli pištolje od pet policajaca. Sedam bjegunaca je uhvaćeno, a četvero se dobrovoljno predalo. Ostaje nejasno postoji li ikakva veza između ovog bijega i sukoba Sinaloa kartela i policije koji se dogodio istog dana, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.